Onderwijs Bachelor Theologie

De Bachelor Theologie aan de Theologische Universiteit Utrecht is een brede opleiding. Je doet veel kennis op over de Bijbel, God en het christelijk geloof en leert die kennis te verbinden met actuele vragen in maatschappij en wetenschap. Je krijgt dieper inzicht en wordt persoonlijk gevormd. Met een brede bachelor theologie kun je doorstromen naar diverse masterstudies, ook aan andere universiteiten.

Je kunt na een propedeutisch jaar kiezen uit twee routes:

Route 1 bestaat uit de klassieke theologische vakken en de context van de kerk. Je kunt aansluitend de predikantsmaster doen of verder gaan met theologisch onderzoek.

Route 2 is een brede bachelor die zich richt op religie en samenleving waarmee jij een ruime keuze hebt aan vervolgopleidingen. Denk bijvoorbeeld aan ethiek, religie en samenleving, cultuurgeschiedenis, godsdienstwetenschap of filosofie. Deels kan dat aan onze eigen universiteit, maar er zijn bijvoorbeeld ook afspraken gemaakt met de faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit van Utrecht die een goede instroom regelen. Ook is het mogelijk door te stromen naar niet-theologische masters aan andere universiteiten. Als je onze bachelor combineert met een educatieve minor kun je direct in het onderwijs aan de slag.

Inschrijvingen verlopen via Studielink.

Bekijk hier de studiegids voor de Bachelor Theologie.

Heb je vragen? Stuur dan een mail naar: studieadvies@tukampen.nl.

Meer informatie nodig?

Arco den Heijer
Goedendag, waar ben je naar op zoek?