Bibliotheek

Welkom bij de bibliotheek van de Theologische Universiteit.

Het is mogelijk te zoeken in de collectie van de Theologische Universiteit via de gezamenlijke catalogus van TU Utrecht, TU Apeldoorn en IBTS Centre Amsterdam:

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen. Over lidmaatschap en lenen bijvoorbeeld.

Categorieën

Lidmaatschap

Het lidmaatschap staat open voor medewerkers en studenten van de TU en voor belangstellenden.

Wanneer u een bezoek brengt aan de bibliotheek, kunt u ingeschreven worden. Er wordt dan een lenerspas voor u gemaakt. Neemt u hiervoor een legitimatiebewijs en adresbewijs mee.

Wanneer je boeken wilt lenen van de Universiteitsbibliotheek Utrecht, kun je je in laten schrijven bij een van de locaties van de UB Utrecht. Studenten/medewerkers kunnen op vertoon van hun collegekaart/medewerkerspas een gratis lidmaatschap krijgen. Voor meer informatie klik hier.

Wanneer u uw wachtwoord wilt wijzigen of bent vergeten, kunt u een link opvragen voor wijziging van uw wachtwoord. Hiervoor klikt u op “Sign in”- knop rechts bovenaan op de website van de catalogus en vervolgens op “Set/reset password”. Het wachtwoord is hoofdlettergevoelig en moet minimaal bestaan uit 9 tekens, waaronder een niet-alfabetisch teken. De tekens : ; ‘ . zijn niet toegestaan.

Aanvragen en lenen

Het aantal leningen verschilt per lenercategorie. In het leenreglement onder 4.3 vindt u het maximaal aantal leningen per categorie.

Bekijk het document “Zoeken in WorldCat” onderaan deze pagina.

Het boek moet van een andere locatie naar Kampen gebracht worden of het boek is uitgeleend. Zodra het boek in de bibliotheek van Kampen (terug) is, ontvangt u een e-mail dat het voor u klaar ligt. Wanneer dit niet het geval is, wendt u zich dan tot de uitleenbalie.

Wanneer u zich in de bibliotheek bevindt, krijgt u, wanneer u op de “Access online” link klikt, direct toegang tot digitale publicaties. Mocht dit niet het geval zijn, stel dan het bibliotheekpersoneel op de hoogte. Alleen medewerkers en studenten van de TU kunnen ook elders toegang krijgen tot de digitale collectie van de Theologische Universiteit. Zodra u op de “Access online” link klikt, verschijnt er een inlogscherm. Hier logt u in met uw lenernummer en bijbehorend wachtwoord.

Om toegang te krijgen tot de elektronische collectie van de Universiteitsbibliotheek Utrecht heb je een gast-Solis-id nodig. Je kunt dit via een formulier aanvragen en vervolgens bij een servicebalie van de UB Utrecht activeren. Voor het formulier en meer informatie klik hier.
Met een gast-Solis-id heb je op je eigen laptop, tablet of smartphone toegang tot de elektronische collectie. NB: dit werkt alleen in de gebouwen van de UB Utrecht.

Goedendag, waar ben je naar op zoek?