International

Op deze pagina vind je een aantal mogelijkheden voor studeren in het buitenland. Je kan denken aan het volgen van een minor of een module of het doen van een snuffelstage. Maar je kan ook aan een onderzoeksstage denken. Mocht je geïnteresseerd zijn, dan raden we je aan om contact op te nemen met het international office (international@tukampen.nl). We helpen je graag verder!

Er zijn verschillende mogelijkheden om voor een beurs in aanmerking te komen. De TU wil je daarbij op allerlei manieren helpen:

  • assisteren in het regelen van je studie,
  • helpen bij het vinden van een geschikte plek
  • in de regel vergoeding van 50% van de extra kosten. (Dit is standaard het geval wanneer je project in het kader van jouw studie is. Mocht je project los staan van je studie, dan dienen daarvoor individuele afspraken gemaakt te worden.)

Om de beurs te krijgen moet je aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • je zit in Bachelor jaar 3, Predikantsmaster jaar 2 of 3 of je doet de Algemene Master.
  • je studeert tenminste 1  jaar aan onze universiteit
  • op het moment van aanvraag is je achterstand niet groter dan 30 ECTS en je gemiddelde cijfer minimaal een 7.
  • je moet toestemming hebben van de examencommissie.
  • je moet een begeleidend docent hebben

Instellingen

De TU heeft contact met allerlei instellingen over de hele wereld. Ze zijn theologisch verwant en van goed academisch niveau. Aan deze instellingen studeren is dus goed te regelen. Hier vind je de lijst instellingen voor buitenlandstudie.

Aanvraag

Ga voordat je je aanvraag invult praten met het International Office. Zij kunnen je goede tips geven en vragen beantwoorden. In je officiële aanvraag motiveer je je verzoek en voeg je een begroting bij. Het International Office beslist in overleg met het CvB over de aanvraag. Je kunt je brief (evt. digitaal) versturen naar het International Office. Aanvragen moeten uiterlijk drie maanden voor aanvang van de studie in het buitenland worden ingediend.

Advanced Theological Studies Fellowship

Lees hier meer over ATSF.

Goedendag, waar ben je naar op zoek?