Erasmus+ programma

De Theologische Universiteit Utrecht neemt deel aan het Erasmus+ programma van de Europese Commissie. Dit programma biedt studenten de mogelijkheid om tijdelijk te studeren aan een Europese instelling waarmee een overeenkomst is gesloten. Je moet hiervoor wel geselecteerd worden.

De basis van deze overeenkomsten vormen het getekende Erasmus Charter for Higher Education (ECHE) en de Erasmus Policy Statement (EPS). Die zijn onderaan deze pagina te downloaden.

Het bijzondere van deze uitwisselingsmogelijkheid is dat de deelnemende student collegegeld blijft betalen aan de thuisinstelling en geen collegegeld betaalt aan de gastinstelling. Van de thuisinstelling ontvangt de student een beurs voor tegemoetkoming in de kosten. Bovendien erkent de thuisinstelling de behaalde studiepunten bij de gastinstelling volledig.

Aan deze bijzondere kansen zitten uiteraard ook verplichtingen. Zo moet van tevoren, in overleg met de thuis- en gastinstelling, helder zijn welke doelstellingen je wilt behalen. Daarnaast vormt een taaltoets een verplicht onderdeel. De rechten en plichten van een Erasmusstudent staan beschreven in een Erasmus+ Student Charter.

Ben je geïnteresseerd in het Erasmus+ programma? Neem dan contact op met het International Office van je thuisinstelling voor informatie over de mogelijkheden en op welk beursbedrag je kunt rekenen!

Studenten met een functiebeperking die extra voorzieningen nodig hebben, kunnen in sommige gevallen een aanvullende subsidie aanvragen.

Bekijk hier het overzicht TU Erasmuscontracten met Europese instellingen.

De Europese Commissie financierde dit project. De verantwoordelijkheid voor deze publicatie (mededeling) ligt uitsluitend bij de auteur; de Commissie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het gebruik van de informatie die erin is vervat.

Goedendag, waar ben je naar op zoek?