Onderzoek Centre for Church and Mission in the West

Aan de Theologische Universiteit Utrecht is het Centre for Church and Mission in the West (CCMW) gevestigd. CCMW staat onder leiding van prof. dr. Stefan Paas. De focus is de rol van de kerk in de westerse (seculiere) context. Het Deddens Kerkrecht Centrum is onderdeel van CCMW.

Het Centre for Church and Mission in the West brengt verschillende experts bijeen die een gemeenschappelijke interesse hebben in de duurzame innovatie van de kerk en haar missie in de geseculariseerde delen van de wereld. Het CCMW concentreert zich op de studie en innovatie van christelijke praktijkvoorbeelden, binnen en buiten de kerk. Vanuit een oecumenische gedachte opereert het CCMW in de gereformeerde traditie. Ze probeert deze traditie te vernieuwen ter verbetering van de kerk, institutioneel beleid en de missie van de christelijke kerk in het Westen.

Het onderzoeksprogramma 2018-2023 had de titel ‘Salvation in the 21st Century’. Wilt u meer informatie over het onderzoeksprogramma, mogelijke deelname aan onderzoek en publicaties? Dan kunt u contact opnemen met prof. dr. Stefan Paas of met prof. dr. Hans Schaeffer.

Overige leden van het CCMW zijn prof. dr. Leon van den Broeke, dr. Karen Zwijze-Koning en dr. Gert-Jan Roest.

Het CCMW werkt samen met de Christelijke Hogeschool Ede, de Evangelische Theologische Faculteit Leuven en de Freie Theologische Hochschule Gießen.

Center for Church and Mission in the West (CCMW)

Onderzoeksprogramma

Goedendag, waar ben je naar op zoek?