Onderzoek Neo-Calvinism Research Institute

The Neo-Calvinism Research Institute (NRI) is gevestigd aan de Theologische Universiteit Utrecht, Plompetorengracht 3. NRI staat onder leiding van prof. dr. George Harinck. De focus van het instituut is de traditie van calvinisme en neocalvinisme en de betekenis daarvan voor publieke theologie, samenleving en onderwijs. Het NRI, opgericht in 2018, is één ’s werelds toonaangevende onderzoeksinstituten op het gebied van neocalvinisme.

Religie beïnvloed hoe we leven en denken. Het NRI onderzoekt hoe deze relatie vorm krijgt en ontwikkeld in de traditie van het neocalvinisme. We promoten, ondersteunen en coördineren het werk van onderzoekers, geven onderwijs vorm, organiseren conferenties en expert meetings en hebben een grote collectie aan bronnen aangaande het neocalvinisme.

NRI heeft twee subprogramma’s: het expertisecentrum Centre for Dutch Reformation Studies (CDRS) en het expertisecentrum Onderwijs en Identiteit (E-OI). In het CDRS werken de kerkhistorici onder leiding van prof. dr. E.A. de Boer samen aan het thema Religious Life and Ecclesial Practice: Europe and the Netherlands. In het E-OI ontwikkelen onderzoekers projecten en activiteiten gericht op de ondersteuning van de identiteit van christelijke scholen. Stuwende kracht hierachter is de leerstoel ‘Christelijke Identiteit’ onder leiding van prof. dr. R. Kuiper.

De volgende organisaties zijn daarnaast aan het NRI verbonden:

Ben je op zoek naar meer informatie over NRI? Ga dan naar de website van het instituut: https://www.neocalvinism.org.

The Neo-Calvinism Research Institute logo

Onderzoeksprogramma

Goedendag, waar ben je naar op zoek?