Verkiezing Jonge Theoloog des Vaderlands van start

Zeven getalenteerde jonge theologen staan in de startblokken, met mooie plannen om theologie toegankelijk en relevant te maken voor een breed publiek. Wie van hen wordt de nieuwe Jonge Theoloog des Vaderlands? Bekijk hun frisse presentaties op jongetheoloog.nl. Daar kun je ook op hen stemmen.

De Jonge Theoloog des Vaderlands is een student (of net afgestudeerde), die een jaar lang onder jonge generaties theologie voor het voetlicht brengt. Kandidaten van de VU, PThU, Tilburg University, TUU, CHE en Windesheim willen dat elk op hun eigen creatieve manier gaan doen: met muziek, aandacht voor godsbeelden, bijbelse verhalen, radicaliteit, dialoog, of heel praktisch: door de sleutel van een kerk aan jongeren te geven. 

Tot 25 oktober kan het publiek eerst zijn stem uitbrengen. De jury, bestaande uit experts, kiest uit de top 3 een winnaar. Deze top 3 wordt samengesteld uit 50% publieksstemmen en 50% juryoordeel. Tijdens de Nacht van de Theologie wordt vervolgens bekend gemaakt wie komend jaar de Jonge Theoloog des Vaderlands wordt. 

De Nacht van de Theologie is op donderdagavond 14 november in de Pieterskerk in Utrecht. Kom ook! Bestel je tickets via nachtvandetheologie.nl

Jiska Eilander-Hooglander doet mee aan de verkiezing voor de Jonge Theoloog des Vaderlands namens de Theologische Universiteit Utrecht. Zij studeert Theologie en Predikantschap. Jiska: “Ik doe mee om gelovigen aan te moedigen te investeren in hun relatie met Jezus”.

Ga snel naar www.jongetheoloog.nl en breng je stem uit voor de verkiezing van de Jonge Theoloog des Vaderlands!

Goedendag, waar ben je naar op zoek?