Podcasts

De Theologische Universiteit Utrecht vindt het belangrijk haar kennis met kerk en samenleving te delen. Onderdeel hiervan is het maken van verschillende podcasts, vaak in samenwerking met partnerorganisaties zoals bijvoorbeeld de PThU. Hieronder zie je een overzicht van het aanbod en vind je linkjes om te podcasts te beluisteren.

Heilige Grond

Dit is Heilige Grond. De theologische podcast die stilstaat bij de grond onder je voeten. Bij het heilige én het alledaagse. Bij brandende kwesties. Bij God die spreekt.
Kom binnen, trek je schoenen even uit. Heilige Grond is een podcast van de Protestantse Theologische Universiteit en de Theologische Universiteit Utrecht. Presentator: Koos Tamminga.

In de podcast gaat presentator Koos Tamminga met zijn gasten het gesprek aan over onderwerpen die schuren, thema’s die de kerk van nu bezighouden en actuele maatschappelijke vraagstukken. Op heilige grond komen we om te luisteren, en vanuit dat luisteren te begrijpen en in alle openheid met elkaar te spreken. Hoewel onze gasten verschillend denken, willen we met de podcast laten zien wat er gebeurt als we met elkaar in gesprek gaan. Waar het schuurt, maar waar we toch willen begrijpen en nader tot elkaar komen. Op dat snijvlak begeeft ‘Heilige grond’ zich. Theologisch diepgaand en academisch, zonder onbegrijpelijk te worden voor de niet theologisch geschoolde luisteraar.

Luister de podcast hier

Theologie aan de gracht

Theologie aan de gracht is een podcast van de Theologische Universiteit Utrecht over… theologie. Een onbeschaamd theologisch gesprek door docenten en onderzoekers van de TUU over het ambacht van de theologie.

De vaste kern van de podcast wordt gevormd door Koert van Bekkum, docent Oude Testament en hoogleraar aan de ETF in Leuven. Daarnaast Marinus de Jong, universitair docent theologie van het neocalvinisme. En Myriam Klinker-De Klerck, universitair hoofddocent Nieuwe Testament.  Afwisselend schuiven andere onderzoekers, docenten en hoogleraren van de TUU aan om te praten over verschillende theologische onderwerpen.

Luister de podcast hier
Goedendag, waar ben je naar op zoek?