Podcasts

Eén van de manieren waarop de Theologische Universiteit Utrecht haar kennis deelt met kerk en samenleving is middels het maken van podcasts. Lees hieronder meer over de verschillende podcasts.

Heilige Grond

Dit is Heilige Grond. De theologische podcast die stilstaat bij de grond onder je voeten. Bij het heilige én het alledaagse. Bij brandende kwesties. Bij God die spreekt.
Kom binnen, trek je schoenen even uit.

Heilige Grond is een podcast van de Protestantse Theologische Universiteit en de Theologische Universiteit Utrecht. Presentator: Koos Tamminga.

In de podcast gaat presentator Koos Tamminga met zijn gasten het gesprek aan over onderwerpen die schuren, thema’s die de kerk van nu bezighouden en actuele maatschappelijke vraagstukken. Op heilige grond komen we om te luisteren, en vanuit dat luisteren te begrijpen en in alle openheid met elkaar te spreken. Hoewel onze gasten verschillend denken, willen we met de podcast laten zien wat er gebeurt als we met elkaar in gesprek gaan. Waar het schuurt, maar waar we toch willen begrijpen en nader tot elkaar komen. Op dat snijvlak begeeft ‘Heilige grond’ zich. Theologisch diepgaand en academisch, zonder onbegrijpelijk te worden voor de niet theologisch geschoolde luisteraar.

Als universiteiten willen we theologie toegankelijk maken voor een breed publiek. Theologie is geen theorie, maar levende praktijk. We willen onze luisteraars met deze podcast daarom inzicht geven in verschillende perspectieven in een maatschappelijk debat, en de verschillende manieren waarop ze daar theologisch op kunnen reflecteren. Daarmee kunnen ze hun eigen positie in het debat bepalen. En kunnen ze vervolgens aan de slag in hun eigen (geloofs)leven of kerkelijke gemeente.

Lees hier meer.

Heilige Grond podcast podcasts

Goedendag, waar ben je naar op zoek?