Vacature: presentator podcast over christelijke denkers

De Theologische Universiteit Utrecht en Stichting voor Christelijke Filosofie zijn op zoek naar een presentator voor een nieuwe podcastserie over christelijke denkers.

De podcast

Middels een podcast (werktitel: DiepZinnig) willen we millennials kennis laten maken met denkers uit de breedte van de christelijke traditie. We willen hen daarmee bijstaan in de zoektocht naar betekenisgeving die velen ervaren, en perspectieven bieden vanuit de christelijke traditie in de overtuiging dat daarin veel ‘schatten van wijsheid’ verborgen liggen.

We doen dit door in elke aflevering een thema uit de leef- en denkwereld van millennials te verbinden aan een christelijke denker. De presentator van de aflevering gaat over deze vraag in gesprek met een expert op het gebied van de denker. We willen tenminste één seizoen van twaalf afleveringen opnemen.

Wie zijn wij?

Het is de missie van Stichting voor Christelijke Filosofie om vanuit christelijke filosofiebeoefening bij te dragen aan brede vorming. Bij de Theologische Universiteit Utrecht zet de afdeling Valorisatie zich ervoor in om wetenschappelijke inzichten uit de theologie relevant en beschikbaar te maken bij een breder publiek.

Vanuit onze gedeelde missie en visie willen we een podcast ontwikkelen waarin we de betekenis en relevantie van christelijke denkers voor het voetlicht willen brengen.

Wie zoeken wij?

De presentator voor onze podcastserie:

  • heeft aantoonbare affiniteit met en kennis van christelijke filosofie en theologie
  • herkent zich in de missie van Stichting voor Christelijke Filosofie en de Theologische Universiteit Utrecht
  • behoort tot de generatie van millennials of is in staat om de verbinding te maken met hun leef- en denkwereld
  • kan goed luisteren en verdiepende vragen stellen
  • is in staat om de verbinding te leggen tussen christelijke denkers en actuele thema’s
  • heeft bij voorkeur ervaring met presenteren of interviewen

Wat bieden wij?

De presentator voor deze podcastserie krijgt de kans om betrokken te zijn bij een verdiepend aanbod voor millennials, mee te werken met een enthousiast team en de eigen kennis en ervaring te verrijken. We stellen per uitzending een vaste vergoeding ter beschikking.

Reageren kan tot 16 augustus 2024. Gesprekken met kandidaten willen we houden op maandag 26 augustus.

Stuur je motivatie en CV naar Floris Petersen (floris.petersen@tuu.nl)

Wil je meer informatie over deze vacature? Neem dan contact op met Margriet Westers (margriet.westers@tuu.nl) of Teunis Brand (directie@christelijkefilosofie.nl).

Goedendag, waar ben je naar op zoek?