Universitair verdiepingstraject rondom waardevol leven

De Universiteit voor Humanistiek (UvH), de Theologische Universiteit Utrecht (TUU) en De Grote Vragen organiseren samen een universitair verdiepingstraject rondom waardevol leven. Dit universitaire verdiepingstraject biedt een inspirerende reis langs levensbeschouwelijke tradities. De deelnemende studenten onderzoeken de vraag hoe een waardevol leven er voor hen uit ziet. Denkers en doeners in filosofische en religieuze tradities inspireren de studenten. Bovendien dagen ze hen uit met verschillende visies op de zin van het leven.

“Wat maakt jouw leven waardevol? Wat kun je doen om bij te dragen aan een betere wereld? Dit soort vragen zijn leidend in het programma omdat we zien dat studenten verlangen naar zingeving en betekenis”, vertelt Manuela Kalsky, bijzonder hoogleraar op de Karen Armstrong leerstoel aan de UvH. Kalsky heeft dit onderwijsprogramma opgezet samen met Wilco de Vries, universitair docent aan de TUU en Laurens van Lavieren, projectleider bij De Grote Vragen.

Onderwijsprogramma

Het doel is dat studenten hun eigen antwoorden vinden op de grote vragen van deze tijd. Geïnspireerd door kennis uit colleges over levensbeschouwelijke tradities, creatieve opdrachten, dialoogsessies en individuele coachingsgesprekken. De drie pijlers van het programma van het verdiepingstraject zijn: persoonlijke ontwikkeling, kennisoverdracht en het ontdekken van de eigen bijdrage aan de samenleving.

De studenten komen van maart tot en met juni 2024 bij elkaar, tijdens twee weekenden en vier dagen. In de ochtend verzorgen docenten onderwijs, de middag wordt praktisch ingevuld met creatieve opdrachten en excursies.

Voor informatie over het programma, de exacte data, tijdinvestering en kosten klik hier. Aanmelden voor dit verdiepingstraject rondom de grote vragen van deze tijd is mogelijk tot 2 februari 2024.

Goedendag, waar ben je naar op zoek?