Pim Boven op bezoek bij NGK Spakenburg Noord

Woensdag 14 februari was Pim Boven op bezoek bij de NGK Spakenburg Noord. Hij was hier uitgenodigd nadat deze kerk had deelgenomen aan een online peiling onder kerkleden.

De peiling werd gehouden om in gesprek te gaan met kerken en erachter te komen welke beeld kerkleden van de universiteit hebben, waarover ze geïnformeerd zouden willen worden, welke thema’s er in de kerken spelen, welke bijeenkomsten ze interessant zouden vinden, over welke onderwerpen ze graag meer zouden willen lezen, of er behoefte is aan bepaalde podcasts, dat soort vragen.

Tijdens het bezoek aan NGK Spakenburg Noord werd er doorgesproken over deze onderwerpen. Er werden vragen gesteld, maar er ontstond vooral een open gesprek over de relatie tussen de universiteit en de kerken.

Om te investeren in de relatie met de kerken is het College van Bestuur voornemens om in de komende periode de verschillende regio’s van de NGK te bezoeken op één van hun vergaderingen. Daarnaast wordt het contact met de predikantenvereniging verdiept. Ook wordt vanuit de universiteit samengewerkt met organisaties als Steunpunt Kerkenwerk en Kerkpunt.

Komt u met uw kerk ook graag met ons in gesprek? Stuur een mailtje naar ejakkerman@tukampen.nl.


Goedendag, waar ben je naar op zoek?