Nieuwe uitgave: Woordwaarde. Betekenisvolle Bijbelteksten

Egbert Brink en Rob van Houwelingen behandelen in dit boekje speciale delen uit de Bijbel. Lastige teksten waarover vaak vragen gesteld worden of een tekst die zo bekend is dat de betekenis vervaagt. Zij laten vanuit zulke teksten zien hoe waardevol Gods Woord is, ook voor de hedendaagse lezer.

Dit boekje biedt niet alleen verrassende inzichten maar ook verdieping bij het lezen van de Bijbel. De lezers zullen zodoende Gods Woord op waarde leren schatten.
Elk hoofdstuk is in deze bundeling voorzien van verwerkingsvragen, zodat het boek geschikt is voor zowel persoonlijke bijbelstudie als gebruik in gesprekskringen.

De bijdragen zijn geschreven voor de rubriek Woordwaarde van het maandblad Nader Bekeken. De naam van de rubriek verwijst naar het bekende spel Scrabble, tegenwoordig populair als app onder de naam Wordfeud, waarbij met losse letters woorden gevormd moeten worden. Om het aantal punten te berekenen, wordt eerst de ‘letterwaarde’ en vervolgens de ‘woordwaarde’ bepaald. Zo krijgt ook het Woord met een hoofdletter meerwaarde door heldere uitleg en concrete toepassing.

Het boekje is hier te bestellen.
Egbert Brink is, naast zijn werk als gemeentepredikant in Waddinxveen, als universitair docent Oude Testament en Pastorale Theologie verbonden aan de Theologische Universiteit Kampen.
Rob van Houwelingen is hoogleraar Nieuwe Testament aan de Theologische Universiteit Kampen

Goedendag, waar ben je naar op zoek?