Nieuw Erasmus+ contract

Op initiatief van prof. dr. Sabine Hiebsch (Kooiman-Boendermaker Leerstoel voor Luther en de geschiedenis van het (Nederlandse) lutheranisme) en met ondersteuning van de international officer drs. Jos Colijn heeft de Theologische Universiteit Kampen deze maand een Erasmus+ contract afgesloten met een gerenommeerde Duitse universiteit: de Justus-Liebig-Universität Giessen en het aldaar gevestigde Institut für Evangelische Theologie.

In 2017 werd ook een Erasmus+ contract afgesloten met de MF Norwegian School for Theology, Religion and Society in Oslo, waaruit al verschillende gezamenlijke activiteiten zijn voortgekomen: Prof. dr. Otfried Czaika heeft college gegeven in Kampen en prof. dr. Sabine Hiebsch in Oslo. Marjolijn Palma heeft de bibliotheek van de MF bezocht.

De universiteiten in Giessen en Oslo zijn beide van oorsprong luthers georiënteerde universiteiten. Zij hebben hun traditie met een open (cultuur)wetenschappelijk profiel weten te verbinden. De universiteiten staan internationaal hoog aangeschreven. Prof. Hiebsch werkt met beide universiteiten al jarenlang samen.

Justus-Liebig-Universität Giessen                                    MF Norwegian School

Deze Erasmus+ contracten bieden prachtige uitwisselingsmogelijkheden voor docenten, studenten en ondersteunend wetenschappelijk personeel.

Studenten kunnen zich voor 15 november of 15 mei aanmelden voor resp. het zomer- of wintersemester (!).

Voor inhoudelijke informatie over wat deze universiteiten te bieden hebben, kun je contact opnemen met Sabine Hiebsch (shiebsch@tukampen.nl)

Voor praktische en organisatorische informatie, kun je contact opnemen met Jos Colijn (jjacolijn@tukampen.nl)

 

Goedendag, waar ben je naar op zoek?