Mens worden: boek en symposium

Theologie en pedagogiek zijn diepgaand met elkaar verbonden. Maar waarom? En hoe? Daarover gaat het pas verschenen boek Mens worden. Op 15 oktober is er een symposiun.

Mens worden gaat over de relatie tussen theologie en pedagogiek.

De moderne pedagogiek ziet zichzelf vaak als een bevrijding van de door kerk en geloof bepaalde ruimte. Tegelijk bestaat er geen enkele pedagogische visie die niet gestempeld is door een bredere visie op de mens of op het leven. Theologie en pedagogiek zijn veel meer met elkaar verstrengeld dan we vaak denken. Ze kunnen niet zonder elkaar.

Dit boek wil het gesprek tussen theologie en pedagogiek weer openen. De auteurs laten zien dat juist de verbinding van die twee een vruchtbare ruimte oplevert om te spreken over de mens, over vorming en over onderwijs. Mens zijn en mens worden is een kostbaar geheim dat gekoesterd moet worden, juist in een tijd van maakbaarheid en meetbaarheid.

Aan Mens worden werken mee: Wolter Huttinga, Hans van Crombrugge, Erik Borgman, Roel Kuiper, Tirza van Laar, Pieter Vos, Bram de Muynck, Fieke Bijnagte, Hans Bakker en Ronelle Sonnenberg. Het boek is via deze link te bestellen.

Op 15 oktober gaan we hierover met elkaar in gesprek. Laten we er nu samen verder over denken! Met onderwijsprofessionals, academici en een ieder die de verbinding van het theologische en het pedagogische na aan het hart ligt. Aanmelden via https://www.weetwatjegelooft.nl/seminars/mensworden/.

Mens worden boek

Goedendag, waar ben je naar op zoek?