Lancering Identiteitsplein.nl

Bestaat er iets als christelijke wiskunde? Hoe kijk je als christen naar je leerlingen? Hoe ga je om met spannende situaties in de klas? Het zijn zomaar drie vragen die aan bod komen op Identiteitsplein. Dit nieuwe multimediale platform wordt op 8 februari 2019 gelanceerd. Identiteitsplein.nl biedt christelijk onderwijspersoneel een plek voor inspiratie, visie, informatie en discussie. Een plek om samen te zoeken naar oude en nieuwe manieren om geloof en onderwijs samen te brengen.
‘Mensen kunnen bloeien’, zo heet het onderzoek dat de afgelopen jaren werd uitgevoerd door de leerstoel christelijke identiteit van prof. Roel Kuiper aan de TU Kampen. Het onderzoek biedt een sterke visie op christelijk onderwijs in een veranderende samenleving. Maar hoe zorg je ervoor dat die visie ook landt op de werkvloer? Hoe zorg je ervoor dat de juf van groep 4, de wiskundedocent van VWO-5 en de TOA-techniek er echt wat aan hebben?

Met die vraag in het achterhoofd werd Identiteitsplein ontwikkeld. In een reeks multimediale artikelen op de website komen relevante vragen en issues van leraren aan de orde. Het platform richt zich zowel op het voorgezet als het basisonderwijs. Identiteitsplein.nl staat vol ideeën, tips en links voor leraren en andere professionals in het onderwijs. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan over de onderwijspraktijk.

Identiteitsplein.nl is ontwikkeld door de Theologische Universiteit Kampen, Sterk Merk en filmproductiehuis Living Image. Het platform wordt ondersteund door het netwerk Identiteit&Kwaliteit, en is mede tot stand gekomen door de input van de CHE en VIAA en van schoolleiders en docenten uit het hele land.

Goedendag, waar ben je naar op zoek?