Kandidaat jonge theoloog des Vaderlands: Maaike Messelink

Maaike Messelink is de kandidaat van de Theologische Universiteit Kampen voor de verkiezing Jonge Theoloog des Vaderlands 2021-2022.
Maaike Messelink: Hoe ziet een maatschappij zonder hoop eruit? In het oosten van Duitsland zag ik zo’n maatschappij. De leegheid van het bestaan daar raakte me diep. Ik geloof dat de theologie een rol heeft om het gesprek over de zichtbare en onzichtbare dingen gaande te houden, zodat het kaarsje van hoop in onze maatschappij niet uitgaat. Ik geloof dat (jonge) theologen in Nederland nodig zijn om de hoop te vertolken. Daar wil ik mij als jonge theoloog voor inzetten.
Stem uiterlijk 15 november 12:00 op de nieuwe Jonge Theoloog des Vaderlands via: https://www.nachtvandetheologie.nl/cbxpoll/jonge-theoloog-des-vaderlands-2021-2022/

Kandidaat jonge theoloog des vaderlands Maaike Messelink

Sinds 2018 wordt er naast een jaarlijkse Theoloog des Vaderlands ook een jonge theoloog gekozen. Deze jonge theoloog is niet langer dan een jaar afgestudeerd en jonger is dan 30 jaar. De huidige Jonge Theoloog des Vaderlands is Mark de Jager, oud-student van de PThU.

Op 28 november 2021 wordt tijdens het programma Jacobine op Zondag van de KRO/NCRV bekend gemaakt wie de nieuwe Jonge Theoloog wordt, naast de bekendmaking van de nieuwe Theoloog des Vaderlands en het beste theologisch boek van het jaar.

Goedendag, waar ben je naar op zoek?