Gebed en steun voor Oekraïne

Onze harten en gebeden zijn bij de mensen van Oekraïne die door een donkere nacht gaan. Zonder reden en tegen het internationaal recht in zijn ze aangevallen door Russische troepen. Hun steden zijn gebombardeerd, burgers zijn op de vlucht. We bidden voor de vele slachtoffers en hun families. Bidden dat de agressor zal worden gestopt en we bidden voor vrede, zodra die zou kunnen komen.

We bidden ook voor onze broeders en zusters in geloof. Voor de kerken en de seminaries met welke we contact hebben, met name het Reformed Seminary in Kiev, waar alumni van de Theologische Universiteit Kampen werken en enkele van onze hoogleraren colleges hebben gegeven. De Theologische Universiteit biedt hulp als het nodig is om het seminarie, zijn studenten en de voortzetting van de studie te ondersteunen.

We bidden dat het volk van Oekraïne mag ervaren dat de Heer een machtige vesting is in tijden van moeilijkheden (Psalm 46). En dat deze machtige God je veilig zal houden en je door deze donkere nacht zal leiden (Psalm 91).

(Contactgegevens: Jos Colijn – international@tukampen.nl)

Goedendag, waar ben je naar op zoek?