(S)preken voor jongeren

Datum
12 april 2024
Tijd
14:00 - 20:00
Locatie
Theologische Universiteit Utrecht, Plompetorengracht 3

In de afgelopen tijd is er veel onderzoek gedaan naar jongeren, geloof en kerk. Jongeren vinden het steeds lastiger om zich op een duurzame manier te verbinden aan een kerk. Maar ze hebben wél behoefte aan verdiepende preken die raken aan het echte leven. Hoe (s)preek je aansprekend voor jongeren? Dat willen we samen met jou graag ontdekken op deze inspiratiedag.

Door wie en voor wie is deze dag?

Voor iedereen die graag jongeren wil bereiken en aanspreken tijdens de preek.

We organiseren deze dag samen met BEAM (het jongerenmerk van de EO). BEAM organiseert (sinds corona) BEAM kerkdiensten. Veel jongeren kijken daar graag naar. Wat kan je daarvan leren, ook als je een ‘gewone’ dominee bent. En wat biedt een BEAM kerkdienst ook niet? Welke ingrediënten zijn nodig voor een preek die jongeren raakt?

Programma (S)preken voor jongeren

We beginnen het programma om 14.00 uur. Tijdens het middagprogramma gaan we in gesprek met jongeren en met medewerkers van BEAM. Wolter Huttinga neemt ons mee in de vraag wat het goede nieuws is voor een 15-jarige. Nelleke Plomp deelt inzichten uit haar onderzoek naar jongeren en de preek.

Deze bijdragen worden gevolgd door een panel discussie.

Na het plenaire programma is er om 16.00 uur een eerste ronde met workshops gevolgd door een maaltijd. Om 18.30 uur start de tweede workshopronde van een uur waarna de dag wordt afgesloten.

Presentator:

Met medewerking van:

Meer informatie over de inspiratiedag (S)preken voor jongeren vind je op (S)preken voor jongeren – PEP (pepredikanten.nl).

Goedendag, waar ben je naar op zoek?