Speeddate: afgelast op locatie

Datum
22 april 2020

Speeddate 2.0

Digitale kennismaking tussen vacante gemeenten en kandidaten

De speeddate voor kandidaten en vacante gemeenten die jaarlijks georganiseerd wordt door Steunpunt Kerkenwerk (SKW) en de Theologische Universiteit Kampen kon helaas vanwege maatregelen rondom het Coronavirus niet op locatie plaatsvinden. Toch is er een manier gevonden waarop de speeddate in aangepaste vorm kon doorgaan.

Er is voor gekozen de speeddate niet uit te stellen naar een later moment omdat dit het beroepingswerk onnodig zou vertragen. Sommige gemeenten zijn juist nu actief aan het beroepen, sommige kandidaten zijn beschikbaar en willen juist nu in contact komen met gemeenten. Daarom is  ervoor gekozen om de kennismaking en contacten door te laten gaan, op afstand en gedeeltelijk digitaal.

Matchboekje  Alle deelnemers leverden een profiel aan. Hiervan is een matchboekje gemaakt. Met dit matchboekje konden de profielen van gemeenten en kandidaten naast elkaar worden gelegd. Dit boekje gaf voor beide partijen in één oogopslag een overzicht: passen wij bij elkaar?

Het matchboekje werd per post opgestuurd. Alle kandidaten hebben een korte videoboodschap gemaakt. Om zich hierin wat nader voor te stellen en te vertellen wat hen drijft en typeert als predikant. Dit is vergelijkbaar met de eerste ‘pitch’ die zij normaal tijdens de speeddate zouden geven.

Aan de hand van de profielen heeft iedereen bij Steunpunt Kerkenwerk aangegeven met wie zij nader willen kennismaken. Als zowel een gemeente als een kandidaat elkaar noemden om nader kennis te maken? Dan is er een match!

Er deden 10 kandidaten en 13 kerken deden mee. Uit zowel GKv als NGK. Kandidaten gaven gemiddeld 4,8 namen van gemeentes door (variërend van 2 tot 8). Gemeentes gaven gemiddeld 3 namen van kandidaten door (variërend van 1 tot 5). In totaal waren er 18 matches.

 

Goedendag, waar ben je naar op zoek?