Online dies-viering over kerk in en na coronatijd

Datum
7 december 2020

D.V. maandag 7 december 2020 viert de universiteit haar 166e verjaardag (dies natalis). Normaal gesproken een feestelijke bijeenkomst in Kampen, dit jaar bieden we online een afwisselend programma.

We zullen stilstaan bij het overlijden van prof. dr. Jochem Douma (1931-2020). Onze emeritus hoogleraar ethiek overleed zaterdag 7 november jl. Prof. Douma heeft veel betekend voor de Theologische Universiteit. Met zijn publicaties en optreden heeft hij bovendien veel invloed gehad op de ontwikkeling van de Gereformeerde Kerken en het gereformeerde leven. We denken met dankbaarheid aan zijn grote betekenis en dienst in Gods Koninkrijk.

Tijdens de herdenking spreken zowel de huidige hoogleraar ethiek prof.dr. Ad de Bruijne, als prof.dr. Hans Schaeffer, tijdens zijn studietijd in Kampen assistent van prof. Douma. Lees hier alvast het in memoriam dat prof. dr. Ad de Bruijne schreef.

Kerk in en na coronatijd
Het vervolgprogramma heeft “Kerk in en na coronatijd” als thema. De impact van de coronapandemie op het kerkelijk leven is groot  en heeft daarom de volle aandacht van de TU Kampen. Ontstaan er nieuwe vormen van kerk-zijn? Hoe bouwen we aan inspirerende gemeenschappen en de overdracht van het geloof in nieuwe omstandigheden? Dr. Cors Visser (directeur Praktijkcentrum) en onze rector prof. dr. Roel Kuiper zullen het thema kort belichten, waarna drs. Janneke Burger, prof.dr. Hans Schaeffer en student Mark Joosse in gesprek gaan over onder meer praktisch-kerkelijke, maatschappelijke en theologische aspecten. Deelnemers kunnen via de chat volop meedoen aan dit gesprek. We zijn benieuwd naar uw inbreng!

De online dies-viering begint om 15.00 uur en duurt tot 16.30 uur. Van harte welkom!

Dit is de link naar de online dies-meeting:

https://zoom.us/j/99411622731

Goedendag, waar ben je naar op zoek?