Nicolaaslezing over afgehaakt Nederland

Datum
14 juni 2024
Tijd
14:00
Locatie
Annakapel Kampen

Op vrijdagmiddag 14 juni om 14:00 uur organiseren de Gemeente Kampen en de Theologische Universiteit een publiekssymposium in de Annakapel Kampen over afgehaakt en aangehaakt Nederland vanwege de toenemende polarisatie in ons land.

Sprekers

Sprekers van deze Nicolaaslezing zijn Josse de Voogd van de Atlas van afgehaakt Nederland en prof. Stef Groenewoud die al jaren onderzoek doet naar geografische verschillen in de kwaliteit, het gebruik en de kosten van de zorg in Nederland.

De Voogd heeft in zijn onderzoek achterhaald wie er afhaken, waar en waarom. Hij ziet een fundamenteel meningsverschil over de toekomstkoers van de samenleving. Over de koppelingen tussen de plaats waar je leeft, brede welvaart en morele kwesties spreken de deelnemers aan het aansluitende forum verder onder begeleiding van Roeland Tameling, directeur van stichting Kampen Partners.

Jaarlijkse lezing met Theologische Universiteit

De Nicolaaslezing wordt een jaarlijks terugkerend evenement door de verhuizing van de Theologische Universiteit van Kampen naar Utrecht. Na Hanzestad, garnizoensstad en sigarenstad zal Kampen sinds 1854 ook geen theologiestad meer zijn, maar blijft een plaats waar hartelijkheid, bezinning en onderlinge verbinding worden gestimuleerd. De burgerlijke gemeente Kampen en het college van bestuur van de Theologische Universiteit hechten daarom aan een blijvende relatie door de jaarlijkse Nicolaaslezing in Kampen.

Reserveren Nicolaaslezing

Iedereen die interesse heeft om de Nicolaaslezing over afgehaakt Nederland bij te wonen kan gratis via www.nicolaaslezing.nl kaarten bestellen. Op deze website is ook meer praktische informatie inclusief updates over de sprekers te vinden.

Goedendag, waar ben je naar op zoek?